Санкції проти рф: Кулеба та Боррель обговорили підготовку сьомого пакету

Читать на русском
Керівник європейської дипломатії та міністр закордонних справ України погодилися з необхідністю сьомого пакету санкцій ЄС проти росії.
LIGA.net

Очільник МЗС Дмитро Кулеба обговорив з головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем майбутні кроки України на шляху до ЄС, а також підготовку сьомого пакету санкцій проти країни-агресора.

Про це міністр закордонних справ України повідомив у Twitter.

«Під час сьогоднішнього дзвінка Жозеп Боррель і я обговорили подальші кроки після того, як Україна стала кандидатом в ЄС, і скоординували позиції перед зустріччю міністрів закордонних справ G20. Ми обоє згодні з необхідністю сьомого пакету санкцій ЄС щодо росії, і ми над цим працюємо», - написав він.

Ембарго на золото та поправки щодо Калінінграду: Bloomberg дізналося подробиці сьомого пакету санкцій проти рфУ новий пакет санкцій ЄС проти росії може увійти ембарго на золото та поправки щодо транзиту до Калінінграда. Загалом європейські лідери не готові до нових жорстких санкцій.

Варто зазначити, що саміт лідерів держав G20 запланований на 15-16 листопада на Балі. На нього запрошено глав усіх країн-учасниць Великої двадцятки, серед яких - українсий лідер Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше джерела вже повідомляли, що ЄС може погодитися на компроміс з Литвою, щоб розрядити протистояння з росією через блокування транзиту Калінінграда.

Тим часом США розширили санкції проти кремля, зокрема, вже ввели заборону на імпорт російського золота.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: