Боррель назвав блокаду українського зерна росією воєнним злочином

Читать на русском
Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель назвав воєнним злочином те, що росія заблокувала мільйони тонн зерна в українських портах.
Getty Images

Рішення росії заблокувати експорт мільйонів тонн українського зерна є справжнім воєнним злочином.

Про це напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу в Люксембурзі заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, передає Sky News.

«Ми закликаємо росію розблокувати українські порти... Це немислимо, не можна уявити, щоб мільйони тонн пшениці залишалися заблокованими в Україні, тоді як в усьому світі люди страждають від голоду», – сказав Боррель.

«Це справжній воєнний злочин, тому я не можу уявити, що це триватиме ще довго», – додав він.

Нагадаємо, агентство Bloomberg писало, що у Європі сумніваються у готовності росії укласти угоду для деблокади українського зерна. На думку чиновників, росія має намір використати загрозу глобального голоду як інструмент у будь-яких майбутніх переговорах.

Раніше міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що росія готова оформити «гарантії» того, що не скористається розмінуванням українських портів або дозволом на виведення з них суден із зерном для досягнення цілей у своїй війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: