У міноборони росії погрожують зупинити Запорізьку АЕС

Читать на русском
Росіяни погрожують зупинити Запорізьку АЕС. Також у міноборони країни-агресора звинуватили Україну в нібито підготовці провокацій.

У росії заявили, що можуть розглянути питання про виведення в «холодний резерв» енергоблоків №5 і №6, що призведе до зупинки Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

«Звертаємо вашу увагу, що при продовженні негативного розвитку ситуації, пов'язаної з обстрілами атомної станції Україною, може бути розглянуто питання про виведення до «холодного резерву» 5 та 6 енергоблоків, що призведе до зупинки Запорізької АЕС», – заявив на брифінгу чиновник російського міноборони Ігор Кирилов.

Представник міноборони Ігор Конашенков у свою чергу звинуватив Україну в нібито підготовці провокації на АЕС у період, коли в Україні буде генсек ООН Антоніу Гутерріш.

Вдесятеро гірше, ніж ЧАЕС: експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕСУ разі можливої аварії на Запорізькій АЕС потенційна зона відчуження становитиме понад 30 тисяч квадратних кілометрів – понад десять чорнобильських зон. Запорізька область фактично буде втрачена для проживання та господарства. Наслідки відчують й інші країни.

Конашенков заявив, що Збройні сили України 19 серпня нібито планують завдати артилерійських ударів по території Запорізької АЕС, щоб потім звинуватити в цьому росію.

Провокація, заявили в міноборони, «полягає у витоку радіації, руйнуванні цілісності сховища ядерних відходів та виведенні реактора АЕС у стан позаштатної роботи».

Окупанти також збрехали, що не тримають на території Запорізької АЕС важкі озброєння.

Раніше розвідка повідомляла, що окупанти готують провокації на АЕС під прапором України.

Нагадаємо, російські війська регулярно обстрілюють територію Запорізької АЕС, звинувачуючи у цьому українські сили. Лише протягом 11 серпня таких обстрілів було чотири.

Рада безпеки ООН провела спеціальне засідання, присвячене ситуації на станції. Генеральний секретар ООН та представники США запропонували створити навколо АЕС демілітаризовану зону. Місію на станцію готовий особисто очолити голова МАГАТЕ.

Росіяни, звісно, проти створення демілітаризованої зони.

Аналітики вважають, що росія використовує захоплені АЕС з метою зіграти на побоюваннях Заходу щодо ядерної катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: