Негайно та без жодних умов: Зеленський вимагає від окупантів покинути ЗАЕС

Читать на русском
Україна готова забезпечити належний контроль станції з боку МАГАТЕ. Українські дипломати, українські атомники та співробітники МАГАТЕ знаходяться в постійному контакті
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російські окупанти повинні негайно та без жодних умов вивести з Запорізької атомної електростанції війська, очистити прилеглі райони та відвести звідти військову техніку.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 17 серпня.

«Тільки абсолютна прозорість і контрольованість ситуації на ЗАЕС і навколо неї може гарантувати повернення до ядерної безпеки. Російська армія повинна відійти від ЗАЕС і всіх прилеглих районів, забрати свою військову техніку зі станції. Це має відбутися без жодних умов і якнайшвидше» - сказав він.

Президент зазначив, що Україна готова забезпечити належний контроль станції з боку МАГАТЕ. Українські дипломати, українські атомники та співробітники МАГАТЕ знаходяться в постійному контакті з цього питання. Всупереч заявам російських окупантів, місія МАГАТЕ може бути спрямована на ЗАЕС легальним шляхом, швидко і максимально ефективно - через Україну, а не через окуповані території або територію росії.

Нагадаємо, 17 серпня на базі Енергоатому був створений кризовий штаб - до його складу увійшли представники різних міністерств, структур і відомств, які можуть бути задіяні у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов'язаної із ЗАЕС.

Останнім часом з Енергодара надходять тривожні новини. Через обстріли з боку російських окупантів Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: