У разі аварії на Запорізькій АЕС потрібно евакуювати близько 400 тисяч людей – ОВА

Читать на русском
Якщо на Запорізькій АЕС станеться аварія обов'язковому відселенню підлягають близько 400 тисяч людей із Запорізької та Дніпропетровської областей. Мова про міста Нікополь, Марганець, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші.

У разі можливої аварії на Запорізькій атомній електростанції обов'язковому відселенню підлягають понад 400 тисяч людей.

Про це в ефірі телеканалу «Апостроф» сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Перспективи ядерної катастрофи на ЗАЕС – оцінка експертаЕксперт у галузі енергетики оцінив перспективи ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції.

«Ситуація небезпечна і не лише для Запорізької області. Якщо взяти 50 км зону обов'язкового відселення, яка може виникнути внаслідок можливої аварії на атомній станції в Енергодарі, то це понад 200 тисяч у нашій області потрібно відселяти та 200 тисяч у сусідній Дніпропетровській області. Міста Нікополь, Марганець, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші», – розповів Старух.

Він зазначив, що повністю реалізувати заходи цивільного захисту населення дуже важко, тому що частину території окуповано.

Нагадаємо, останнім часом з Енергодару надходять тривожні новини. Через обстріл Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

За інформацією розвідки, окупанти готують там провокації під українським прапором.

Володимир Зеленський наголосив, що російський ядерний тероризм може призвести до катастрофи, в якій постраждає багато країн Європи, Близького Сходу та Азії.

До речі, експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: