У рф заявили, що «захищають» ЗАЕС та виступили проти демілітаризації станції

Читать на русском
Постійний представник рф при ООН Василь Небензя виступив проти створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної станції.
news.un.org

Постійний представник рф при ООН Василь Небензя виступив проти створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної станції.

Про це пише російська служба BBC.

За його словами, «росія захищає АЕС, у тому числі від можливих терактів».

«Демілітаризація станції може зробити її вразливою для тих, хто захоче її відвідати. Якими будуть їхні цілі та завдання, ніхто не знає. Ми не можемо виключати будь-яких провокацій, терористичних атак на станцію, яку ми повинні захистити», – заявив Небензя.

Постійний представник рф при ООН у коментарях для журналістів повідомив, що голова ООН має пояснити, що він має на увазі під «периметром демілітаризації».

Нагадаємо, 5-6 серпня російські війська кілька разів обстріляли об'єкти Запорізької атомної електростанції. Експерти оцінили наслідки можливої аварії на станції. 11 серпня, окупанти знову обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п'ять «прильотів» у районі комендатури станції та стільки ж – у районі пожежної частини.

В ООН та США закликали створити демілітаризовану зону навколо ЗАЕС.

Гендиректор МАГАТЕ заявив, що готовий очолити місію на Запорізьку АЕС для посилення безпеки станції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: