На базі Енергоатому створили кризовий штаб для моніторингу ситуації на ЗАЕС

Читать на русском
На базі Енергоатому був створений кризовий штаб – до його складу увійшли представники різних міністерств, структур та відомств.

На базі Енергоатому був створений кризовий штаб – до його складу увійшли представники різних міністерств, структур та відомств, які можуть бути залучені в разі виникнення надзвичайної ситуації, пов'язаної із ЗАЕС.

Про це під час поїздки до Запоріжжя сказав міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Укрінформ.

«Ми створили кризовий штаб на базі Енергоатому. Існують відповідні процедури, як він працює. До цього штабу залучено широке коло міністерств, відомств, установ, там відбувається повна координація. Він працює 24/7, і в режимі онлайн ми моніторимо ситуацію довкола ЗАЕС», - сказав Галущенко.

У середу, 17 серпня, до Запоріжжя приїхав також міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, аби проінспектувати роботу всіх служб, сил та засобів, що відповідають за радіохімічний, біологічний та ядерний контроль.

ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки – ЕнергоатомСтаном на ранок неділі, 14 серпня, Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

За словами очільника МВС, поки станція перебуватиме під контролем російських військ, існуватиме небезпека у прилеглих районах.

«Нагадаю, це найбільша атомна станція в Європі. Небезпека від будь-якого інциденту тут в багато разів збільшена», - сказав Монастирський.

Він також заявив, що росія є країною-терористом і вся відповідальність за те, що відбувається на станції, за будь-який сценарій, котрий там розгортається, зараз лежить на росії.

«А ми маємо готуватися до різних сценаріїв, які можливі у зв'язку з цим», - додав міністр.

Нагадаємо, останнім часом з Енергодару надходять тривожні новини. Через обстріл Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

За інформацією розвідки, окупанти готують провокації під українським прапором.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: