Окупанти готують провокацію на ЗАЕС під прапором України – розвідка

Читать на русском
Окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС з села Водяне, та готують там провокації під українським прапором.
Getty Images

Окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС з села Водяне, та готують там провокації під українським прапором.

Про це повідомляє українська розвідка.

Один з артилерійських ударів російських військ пошкодив перший блок насосної станції Цеху теплових та підземних комунікацій. Ще один «приліт» призвів до часткової руйнації пожежної частини, що відповідає за безпеку ЗАЕС.

«Також в результаті ворожих обстрілів відбулося займання лісу та трави на прилеглих територіях, що викликало значне задимлення. Гасіння пожеж, спричинених обстрілами, ускладнено через обстріл пожежної частини», – зазначають у повідомленні.

Вдесятеро гірше, ніж ЧАЕС: експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕСУ разі можливої аварії на Запорізькій АЕС потенційна зона відчуження становитиме понад 30 тисяч квадратних кілометрів – понад десять чорнобильських зон. Запорізька область фактично буде втрачена для проживання та господарства. Наслідки відчують й інші країни.

Одночасно окупанти активно створюють «картинку» для власної пропаганди. З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси «масовки», яка має виконувати роль начебто місцевих жителів та персоналу. Тоді як справжні жителі та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках.

«До стели «Енергодар» на в’їзді в місто рашисти підігнали самохідну артилерійську установку «Піон» із нанесеною білою фарбою літерою «Z». На САУ піднято синьо-жовтий український прапор. Вочевидь, вона використовуватиметься для чергових провокацій з метою звинувачення ЗСУ», – додають розвідники.

Нагадаємо, через постійні обстріли Запорізької АЕС з боку російських окупантів у МВС та ДСНС розглядають можливість проведення евакуації мешканців прилеглих населених пунктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: