Захоплення росіянами ЗАЕС становить серйозну загрозу – Столтенберг

Читать на русском
Захоплення Запорізької АЕС росіянами несе серйозну загрозу, оскільки провокації на станції наражають на небезпеку не лише Україну, але й інші країни.

Захоплення Запорізької АЕС росіянами становить серйозну загрозу, оскільки провокації на станції наражають на небезпеку не лише Україну, але й інші країни.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу з президентом Сербії Олександром Вучичем.

Столтенберг вважає, що напад на ядерні об'єкти становить серйозну загрозу безпеці.

Окупанти пошкодили ЗАЕС: у «Енергоатомі» повідомляють, що є ризик витоку радіаціїСтаном на ранок понеділка, 15 серпня, Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

«Вони підвищують ризик ядерних інцидентів і наражають на небезпеку населення України та сусідніх країн, а також усю міжнародну спільноту», - сказав він.

При цьому генсек зазначив, що НАТО зберігає нейтралітет у війні, яку розв'язала росія. За його словами, альянс підтримуватиме політичний діалог під егідою ЄС.

Нагадаємо, останнім часом з Енергодару надходять тривожні новини. Через обстріл Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

За інформацією розвідки, окупанти готують провокації під українським прапором.

17 серпня на базі Енергоатому був створений кризовий штаб – до його складу увійшли представники різних міністерств, структур та відомств, які можуть бути задіяні у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов'язаної із ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: