На Закарпатті судитимуть чоловіка, який підтримував окупантів - подробиці

Читать на русском
Мешканцю Закарпаття, який у соцмережах підтримував дії російських окупантів, загрожує до 15 років.

У Закарпатській області поліцейські направили до суду провадження щодо колабораційної діяльності жителя одного з сіл Берегівського району. Він відкрито підтримував діїї російських загарбників у соцмережах.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Зазначається, що чоловік поширював на своїй сторінці у соціальній мережі дописи, в яких підтримував вчинення росією воєнних злочинів проти України.

Декількох поліцейських з Луганщини підозрюють у держзраді - ОГПМайже 10 підозрюваних надали добровільну згоду на вступ до лав новостворених незаконних структур на Донбасі.

Дізнавачі поліції кваліфікували такі дії фігуранта за ч.1 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

«Зловмиснику було повідомлено про підозру та вже проведено всі необхідні слідчі дії, і в результаті обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження скеровано для судового розгляду», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, підозрюваному загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Нагадаємо, що СБУ затримала мешканця Сумської області, який передавав російським окупантам дані про переміщення військової техніки ЗСУ.

Раніше стали відомі подробиці справи про державну зраду Кулініча та Сівковича.

Також нагадаємо, що директор однієї з приватних шкіл Києва мала проросійські погляди, підтримувала окупацію та передавала росіянам дані про місцезнаходження ЗСУ. Тепер на неї чекає суд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: