ДБР повідомило про підозру у держзраді колишньому заступнику секретаря РНБО

Читать на русском
Про підозру в держзраді повідомили колишньому заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу та трьом співробітникам ФСБ рф - за шпигунство.
Фото: inforesist.org

Держбюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки та оборони Володимиру Сівковичу та трьом співробітникам ФСБ рф - за шпигунство.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у суботу, 23 липня.

Мураєву та Рабіновичу незабаром оголосять підозри у держзраді – нардепЄвгену Мураєву та Вадиму Рабіновичу незабаром можуть оголосити про підозру у державній зраді, повідомив Гончаренко.

«Слідство встановило, що 5-а служба федеральної служби безпеки росії утворила злочинну організацію для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Очолив її начальник 9 («українського») управління департаменту оперативної інформації 5-ої служби фсб Росії Ігор Чумаков. До її складу входили співробітники фсб, у тому числі Олександр Чуліндін, Марина Тєрєнтьєва та представники інших державних органів країни-агресора», - сказано у повідомленні.

Також залучили до протиправної діяльності представників колишньої влади в Україні, які у 2014 році перебралися до москви, зокрема Володимира Сівковича.

«Також у злочинну групу входив ексначальник ГУ СБУ у Криму Олег Кулініч, який у свою чергу залучив до групи інших громадян України. Володимир Сівкович координував роботу з українською частиною угруповання, яке збирало та передавало представникам рф відомості, що становлять державну таємницю, а також намагалася впливати на кадрові рішення в органах безпеки України», - розповіли у ДБР.

Колишній заступник секретаря РНБО створив у Москві «політичний офіс», працівники якого нібито займалися громадсько-політичною діяльністю, але насправді проводили розвідувально-підривну діяльність проти України.

Сівковичу повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), а співробітникам 5-ї служби фсб Ігорю Чумакову, Олександру Чуліндіну та Марині Тєрєнтьєвій за ч. 1 ст. 114. (шпигунство).

Нагадаємо, нардепу Ковальову повідомили про підозру в держзраді та підтримці держави-агресора.

А в СБУ повідомили, що заарештовано додаткові активи Медведчука та його дружини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: