Декількох поліцейських з Луганщини підозрюють у держзраді - ОГП

Читать на русском
Майже 10 підозрюваних надали добровільну згоду на вступ до лав новостворених незаконних структур на Донбасі.
Ілюстративне фото

Дев’ятьох поліцейських із Луганщини підозрюють у держзраді. Повідомляється, що вони перейшли на бік окупантів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Згідно з даними слідства, навесні 2022 року чинні працівники Нацполіції Луганської області, попри складену ними присягу, зрадили українській державі та перейшли на бік ворога.

Під час тимчасової окупації населених пунктів Луганщини дев’ять співробітників поліції пройшли співбесіду з представниками окупаційної адміністрації псевдореспубліки.

Літак та вертоліт родини Медведчука передали на потреби ЗСУСуд заарештував літак та вертоліт, які належать родині нардепа Медведчука. Наразі це майно передали у користування ЗСУ.

Зазначається, що у ході «працевлаштування» підозрювані надали добровільну згоду на вступ до лав новостворених незаконних структур – так званих «Старобельського, Мєловського, Біловодского РОВД МВС ЛНР» та «прокуратури Троїцького району ЛНР».

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури дев’ятьом співробітникам поліції повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Краматорську.

Нагадаємо, що напередодні СБУ направила до суду справу про держзраду двох чиновників Кабміну і Торгово-промислової палати.

Раніше нардепу Ковальову повідомили про підозру в держзраді та пособництві державі-агресору.

Також нагадаємо, що директора київської школи судитимуть за держзраду. Вона мала проросійські погляди, підтримувала окупацію та передавала рф дані про ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: