Допомагала окупантам: директора київської школи судитимуть за держзраду

Читать на русском
Директор однієї з приватних шкіл Києва мала проросійські погляди, підтримувала окупацію та передавала рф дані про ЗСУ.

Директор однієї з приватних шкіл Києва мала проросійські погляди, підтримувала окупацію та передавала росіянам дані про місцезнаходження ЗСУ. Тепер на неї чекає суд.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора 2 липня.

Підозрюваний у держзраді Кива живе в елітному котеджному містечку у Підмосков'ї – Bihus.InfoЖурналісти з'ясували, що екснардеп Ілля Кива живе в елітному котеджному містечку Agalarov Estate у Підмосков'ї та їздить на позашляховику Toyota Land Cruiser 200.

«Розслідуванням встановлено, що обвинувачена до початку військової агресії рф проти України, яка працювала директором однієї з приватних столичних шкіл, мала проросійські погляди та підтримувала окупацію частини нашої держави. співпрацювала з представником рф, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України і мав зв'язки зі спецслужбами країни-агресора», - йдеться у повідомленні.

Жінка передавала інформацію про місцезнаходження ЗСУ та тероборони, а також про державних, політичних та культурних діячів України, які виступають проти російської агресії.

«В винагороду за співпрацю обвинуваченій обіцяли посаду міністра освіти при окупаційній владі», - зазначили в ОГП.

Обвинувальний акт щодо цієї громадянки за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України) направлено до суду.

Їй загрожує термін до 15 років або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, мер Святогірська отримав підозру у держзраді. Меру Балаклії заочно повідомили про підозру у держзраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: