СБУ направила до суду справу про держзраду двох чиновників Кабміну і Торгово-промислової палати

Читать на русском
У спецслужбі зазначають, що минулого місяця контррозвідка викрила цих чиновників на співпраці з російською ФСБ.

У суботу, 9 липня, Служба безпеки України направила до суду матеріали кримінального провадження щодо держзради двох посадовців Кабміну і Торгово-промислової палати.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У спецслужбі зазначають, що минулого місяця контррозвідка викрила цих чиновників на співпраці з російською ФСБ.

«Зловмисники проводили розвідувально-підривну діяльність в органах влади», - йдеться у повідомленні.

Викриття колаборантів: скільки заявок надіслали українці на «єВорог»До чат-боту єВорог українці надіслали правоохоронцям понад 940 заявок про колаборантів. Їх перевірить СБУ.

Як повідомили в Службі безпеки, військова контррозвідка СБУ запобігла несанкціонованому зняттю з обліку п’яти реактивних авіаційних двигунів на загальну суму більше 3 млн грн. Цими агрегатами комплектуються багатоцільові винищувачі серії МіГ.

При цьому, було встановлено, що посадовці однієї з військових частин передали відповідне обладнання держпідприємству для дослідження технічного стану та подальшого зберігання. Однак сторони не зареєстрували укладений договір і не оформили звітну документацію. Таким чином, українські винищувачі серії МіГ могли залишитися у неробочому стані.

Повідомляється, що загалом з початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки розслідує більше ніж 3 тис. кримінальних проваджень щодо посягання на територіальну цілісність України.

Нагадаємо, що Парламент виключив депутата Олексія Ковальова, якого підозрюють у держзраді та пособництві, із податкового Комітету Верховної ради.

Раніше стало відомо, що Ковальов увійшов до складу окупаційного «уряду» Херсонської області. Його призначили заступником голови «уряду» з питань сільського господарства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: