Помічницю херсонського колаборанта Стремоусова ув'язнили на 5 років - СБУ

Читать на русском
Повідомляється, що перебуваючи на Прикарпатті, колаборантка поширювала в інтернеті проросійські гасла і закликала відновити СРСР.
Ілюстративне фото24 канал

Помічниця херсонського гауляйтера Кирила Стремоусова отримала п'ять років в'язниці. Раніше її затримали в Івано-Франківську.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Як зазначається, прокремлівський пропагандист Стремоусов є керівником окупаційної «адміністрації Херсона». Його спільниця координувала інформаційно-підривну діяльність російської агентурної мережі.

Повідомляється, що перебуваючи на Прикарпатті, колаборантка поширювала в інтернеті проросійські гасла і закликала відновити СРСР.

При цьому, у Черкаській області СБУ викрила місцеву жительку, яка поширювала у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» ворожу агітацію.

Також у регіоні викрили чоловіка, який закликав приєднатися до окупаційних військ. Його оголосили в розшук.

Окрім цього, у Сумській області кіберфахівці знешкодили схему розкрадання грошей, зібраних для ЗСУ. Шахраї виманювали кошти через мобільні банківські додатки.

За матеріалами СБУ ув’язнено помічницю керівника окупаційної адміністрації ХерсонуСлужба безпеки України

Нагадаємо, що суд заарештував народного депутата-колаборанта Олексія Ковальова без можливості внесення застави. Ковальова також оголошено у розшук. Він увійшов до складу окупаційного уряду Херсонської області. Його призначили «заступником голови уряду з питань сільського господарства».

22 червня з'явилася інформація про те, що Ковальов загинув унаслідок вибуху автомобіля. Пізніше з'ясувалося, що він живий. На відео, опублікованому російськими ЗМІ, Ковальов звинуватив українські спецслужби у «диверсії» проти нього.

Також нагадаємо, що головний зрадник Херсона та його ексмер Володимир Сальдо потрапив до лікарні. Це може бути пов'язно з онкологічними проблемами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: