Затримано колишнього начальника СБУ Криму за підозрою в державній зраді

Читать на русском
Де саме був затриманий колишній співробітник держбезпеки, невідомо, проте йому інкримінують цілий ряд статей Кримінального кодексу, в тому числі державну зраду
Фото з місця подійTelegram

Колишній начальник Служби безпеки України в Автономній республіці Крим Олег Кулініч затриманий правоохоронними органами за звинуваченням у державній зраді.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на коментар пресслужби СБУ та власне джерело в правоохоронних органах.

Де саме був затриманий Кулініч, невідомо, проте йому інкримінують цілий ряд статей Кримінального кодексу, в тому числі державну зраду. В СБУ зазначили, що діяли в рамках своїх повноважень.

Колишнього співробітника кримського управління СБУ судитимуть за держзрадуКолишній співробітник кримського управління СБУ у 2014 році перейшов на бік росії. За державну зраду йому загрожує до 15 років ув'язнення.

«Викриваючи такі ситуації, а не приховуючи їх, ми впроваджуємо курс на побудову сучасної та дієвої спецслужби, здатної протидіяти сильному ворогу, який завдає шкоди державній безпеці України. Безпосередньо в рамках даної справи СБУ готова надати максимальне сприяння і всю необхідну інформацію для подальшого розслідування. Окремо нагадаємо: фігурант кримінального провадження був звільнений з посади в березні цього року. Наголошуємо: в СБУ працюють тисячі чесних і професійних патріотів, багато з яких зараз захищають Україну на фронті зі зброєю в руках. Ми ж продовжуємо курс на очищення» - офіційно заявили в пресслужбі державної безпеки.

Кулініч був призначений головою СБУ Криму у 2020 році. У березні 2022 року, з початком війни росії проти України, президент Володимир Зеленський звільнив Кулініча із займаної посади.

Нагадаємо, 10 червня з'явилася інформація, що правоохоронними органами Сербії був затриманий колишній український генерал, ексглава Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрій Наумов. Його і ще одну людину затримали за звинуваченням у відмиванні коштів.

В Україні щодо Наумова проходить досудове розслідування за фактом ймовірної державної зради, він позбавлений звання і всіх нагород. У нього проводилися обшуки. Сам він виїхав з України напередодні нападу російської армії на Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: