Затримано агента рф, який здавав росіянам переміщення техніки ЗСУ

Читать на русском
СБУ затримала мешканця Сумської області, який передавав російським окупантам дані про переміщення військової техніки ЗСУ.

Служба безпеки України затримала мешканця Сумської області, який передавав російським окупантам дані про переміщення військової техніки ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у середу, 27 липня.

Отримував завдання від російської пропагандистки: в столиці затримали агента ФСБВ Києві СБУ затримала агента російських спецслужб, який збирав дані про військових і тероборону столиці.

Контррозвідка викрила зловмисника, який проводив розвідувально-підривну діяльність у Сумській області – збирав розвідувальні дані по місцях дислокації Сил оборони України поблизу державного кордону.

Особливо його кураторів з росії цікавила інформація про переміщення підрозділів з військовою технікою ЗСУ.

«Під час розвідки українських позицій ворожий агент проводив їхню фото- та відеофіксацію, а потім переправляв співробітнику ФСБ рф у вигляді електронних файлів з прив'язкою до місцевості. Окупанти планували використовувати ці дані для масованих артилерійських обстрілів регіону», - йдеться у повідомленні.

У СБУ наголосили, що зрадником виявився місцевий мешканець. Його завербував представник російських спецслужб після повномасштабного вторгнення росії. Співробітники СБУ вже ідентифікували особу окупанта, з яким співпрацював цей агент.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у державній зраді.

Нагадаємо, раніше було затримано коригувальників ракетних ударів по залізниці. Також правоохоронці затримали корегувальника ворожих обстрілів у Харкові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: