Стали відомі подробиці справи про державну зраду Кулініча та Сівковича

Читать на русском
Слідство встановило факти роботи Кулініча та Сівковича на росіян, починаючи щонайменше з червня 2019 року. Обидва зрадники входили в злочинну організацію, створену агентами ФСБ росії
Олег Кулініч та Володимир СівковичКоллаж slovoidilo.ua

Колишній керівник управління Служби безпеки України в Криму Олег Кулініч разом з колишнім заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони часів Януковича - Володимиром Сівковичем - забезпечили російським окупантам швидке захоплення південних областей України, а також максимально приховували інформацію про плани наступу росії з тимчасово окупованого Криму на південь України.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на текст підозри фігурантам, який є в розпорядженні видання.

Колишнього співробітника кримського управління СБУ судитимуть за держзрадуКолишній співробітник кримського управління СБУ у 2014 році перейшов на бік росії. За державну зраду йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Відомо, що слідство встановило факти роботи Кулініча та Сівковича на росіян, починаючи щонайменше з червня 2019 року. Обидва зрадники входили в злочинну організацію, створену під кураторством начальника 9-го (Українського) управління Департаменту оперативної інформації 5-ї Служби федеральної служби безпеки рф Ігоря Чумакова. Завданням фігурантів було забезпечення розвідувально-підривної діяльності проти України - зокрема, Кулініч та Сівкович передавали росії відомості, що становлять державну таємницю, впливали на кадрові призначення та управлінські рішення в СБУ.

Слідство також встановило, що о першій годині ночі 24 лютого Кулініч був попереджений контррозвідкою про те, що вторгнення почнеться в найближчі години. Також йому була передана шифровка для Києва. Однак Кулініч абсолютно нічого не зробив, щобільше, доклав усіх зусиль, щоб у Києві якомога пізніше дізналися про напад. Тому наступ російських окупантів з боку Криму став несподіванкою для Збройних Сил України, і окупанти змогли досить швидко захопити частину південних регіонів країни.

Мураєву та Рабіновичу незабаром оголосять підозри у держзраді – нардепЄвгену Мураєву та Вадиму Рабіновичу незабаром можуть оголосити про підозру у державній зраді, повідомив Гончаренко.

За даними слідства, покровитель таа куратор Кулініча, Володимир Сівкович, також знав про підготовку російського нападу. Одним з його завдань було зробити все, щоб у момент повномасштабного нападу на Україну уряд у Києві дізнався про це якомога пізніше.

Нагадаємо, 16 липня стало відомо, що колишній начальник Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим Олег Кулініч затриманий правоохоронними органами за звинуваченням у державній зраді.

23 липня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки та оборони Володимиру Сівковичу і трьом співробітникам ФСБ рф - за шпигунство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: