Нардепу Ковальову повідомили про підозру в держзраді та пособництві державі-агресору

Читать на русском
Депутату Олексію Ковальову, який з початку війни перебуває в окупованій Херсонській області, повідомили про підозру у державній зраді та пособництві державі-агресору.

Народному депутату Олексію Ковальову повідомили про підозру у державній зраді та пособництві державі-агресору.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Після початку повномасштабної війни Ковальов перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

Янукович, Порошенко, Шарій: кому з 2014 року оголошували підозру у держзрадіПро підозру у державній зраді повідомляли Петру Порошенку, Віктору Януковичу, Анатолію Шарію, Віктору Медведчуку.

«У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - «уряді Херсонської області». Також народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості», – повідомили у ДБР.

Дії депутата кваліфіковані за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 КК України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку травня Ковальова виключили зі складу фракції «Слуга народу», оскільки він добровільно перебував в окупованому Херсоні та давав інтерв'ю російським ЗМІ.

8 червня стосовно депутата було порушено кримінальне провадження через колабораційну діяльність.

22 червня з'явилася інформація про те, що Ковальов загинув унаслідок вибуху автомобіля. Пізніше з'ясувалося, що він живий. На відео, опублікованому російськими ЗМІ, Ковальов звинуватив українські спецслужби у «диверсії» проти нього.

Днями стало відомо, що Ковальов увійшов до складу окупаційного уряду Херсонської області. Його призначили заступником голови уряду з питань сільського господарства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: