Удар по Одеському порту: Туреччина провела переговори з Україною та росією

Читать на русском
У Міноборони Туреччини провели розмову з міністром оборони та міністром інфраструктури України, а також російською стороною.
Главком

Після ракетного удару російських військ по Одесі, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар провів розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим і міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, а також російською стороною.

Про це повідомляє «Анадолу».

«Росіяни сказали нам, що не мають жодного відношення до цієї атаки і що дуже уважно і детально вивчають це питання. Те, що такий інцидент стався відразу після укладання угоди стосовно вивезення зерна, нас стурбувало», - сказав Акар.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

Зазначається, що Туреччина продовжить виконання зобов'язань за угодою, підписаною 22 липня у Стамбулі.

«Ми стурбовані цим. Проте продовжуємо виконувати свої зобов’язання за домовленістю, якої досягли в Стамбулі», - сказав Акар.

Варто зазначити, що сьогодні, 24 липня, Міністерство закордонних справ рф визнало, що удар по морському порту в Одесі завдали російські військові. Речниця відомства рф стверджує, що в порту було знищено український військовий катер.

Нагадаємо, що вранці 23 липня росія завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту. Почалася пожежа. На щастя, ракети не потрапили в зерносховище, де було готове до відправки зерно. При цьому, Україна продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції.

Зауважимо, що 22 липня у Стамбулі було підписано угоду за участю України, ООН і росії про вивезення зерна з України по Чорному морю через порти Одеса, Чорноморськ і Південний.

У МЗС України заявили, що удар по порту Одеси був «плювком президента володимира путіна в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу і президенту Туреччини Реджепу Ердогану». Своєю чергою в ООН «рішуче засудили» ракетний удар росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: