Російська атака на порт Одеси: ракети не влучили в сховище зерна

Читать на русском
Дві ракети влучили в об'єкти інфраструктури самого порту. Значних руйнувань в портовій інфраструктурі не було, було влучання в насосну станцію.
Суспільне Одеса

Внаслідок ракетного удару по Одеському морському торговому порту виникла пожежа у насосній станції, російським загарбникам не вдалося влучити в сховище зерна.

Про це повідомляє «Суспільне», з посиланням на заяву начальниці координаційного прес-центру ОК «Південь» Наталі Гуменюк.

«Очевидно, що метою ворога було влучання саме в Одеський морський торговий порт. Чотири ракети типу «Калібр» були спрямовані саме в цьому напрямку. Дві з них було збито силами ППО, дві влучили в об'єкти інфраструктури самого порту. Поранених наразі немає. Значних руйнувань в портовій інфраструктурі не було, було влучання в насосну станцію», - розповіла Гуменюк.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

Згідно зі словами Гуменюк, у саме сховище зерна влучання не було.

Також, за її інформацією, під час влучання ракет виникла незначна пожежа, яку невдовзі загасити рятувальники. Ударною хвилею пошкодило будинки навколо порту.

Нагадаємо, вранці 23 липня росія завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту. Почалася пожежа.

При цьому 22 липня у Стамбулі було підписано угоду за участю України, ООН та росії про вивезення зерна з України Чорним морем через порти Одеса, Чорноморськ і Південний.

У МЗС України заявили, що удар по порту Одеси був «плювком президента володимира путіна в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та президенту Туреччини Реджепу Ердогану». У свою чергу в ООН «рішуче засудили» ракетний удар росії.

Реакцію на удар рф по одеському порту озвучили і в ОПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: