Удар росії по одеському порту: з'явилася реакція Офісу президента

Читать на русском
Ракетний удар військ рф по Одеському морському торговому порту - це російська дипломатична дихотомія, заявив Андрій Єрмак.

В Офісі президента України відреагували на сьогоднішній ракетний удар військ рф по Одеському морському торговому порту – після підписання угоди з ООН про розблокування портів для вивезення зерна.

Коментар оприлюднив голова ОПУ Андрій Єрмак у Twitter.

Плювок путіна в обличчя Гутеррішу: у МЗС відреагували на ранкові обстріли одеського портуУдар росії по порту Одеси крилатими ракетами після договору в Туреччині – це плювок президента володимира путіна в обличчя Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

«Росіяни обстріляли Одесу ракетами. Вчора з Україною було домовлено про експорт зерна морем, а сьогодні росіяни б'ють по Одеському порту. Це російська дипломатична дихотомія», – заявив глава Офісу президента.

За його словами, росіяни систематично створюють продовольчу кризу, роблячи все, щоб люди страждали.

«Терор голодом продовжується. Світ має діяти. Найкращі гарантії харчової безпеки є подвійними: ефективні санкції проти росії та більше зброї для України», - зазначив Єрмак.

Нагадаємо, вранці 23 липня росія завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту. Почалася пожежа.

При цьому 22 липня у Стамбулі було підписано угоду за участю України, ООН та росії про вивезення зерна з України Чорним морем через порти Одеса, Чорноморськ і Південний.

У МЗС України заявили, що удар по порту Одеси був «плювком президента володимира путіна в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та президенту Туреччини Реджепу Ердогану».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: