Запуск експорту зерна готують, попри обстріл Одеського порту – Мінінфраструктури

Читать на русском
Міністр наголосив, що документ є результатом роботи ЗСУ, які звільнили острів Зміїний, а також підтримки наших союзників.
UAinfo

Україна продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції, незважаючи на сьогоднішній обстріл Одеського порту російськими військами.

Про це міністр інфраструктури України Олександр Кубраков розповів у Фейсбуці.

«Сьогодні роcія нанесла ракетний удар по території Одеського порту, тим самим черговий раз показавши світу свої справжні наміри. За останні місяці ракетні удари по об’єктах інфраструктури стали другою, а інколи навіть першою ціллю ворога. Щодня десятки ракет спрямовуються на залізницю, мости, нафтосховища, порти. Це не зупиняє нашу роботу і наш спротив. Ми не довіряємо росії, але довіряємо своїм партнерам та союзникам, саме тому Ініціатива про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів була підписана з ООН та Туреччиною, а не з росією», - зазначив він.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

При цьому, міністр наголосив, що документ не був жестом «доброї волі», а результатом роботи ЗСУ, які звільнили острів Зміїний, а також підтримки наших союзників. Тому його підписано на українських умовах – жодних росіян у територіальних водах України, жодних поступок щодо санкцій.

Кубраков додав, що наразі увесь світ спостерігає за цією ситуацією. ООН, союзники та партнери говорять про Стамбульську ініціативу як рішення, яке зможе не тільки врятувати економіку України, але і мільйони людей від голоду, а мільярди – від зубожіння.

«Вчора ніхто не підписав угоду про капітуляцію рф, війна не закінчилася. Але так само, як наша залізниця продовжує рух, а автоперевізники доставляють необхідні продукти, медикаменти та зброю до «0» позицій, ми не відступимо від своєї цілі – розблокувати морські порти. Ми продовжуємо технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з наших портів», - підсумував український міністр.

Нагадаємо, вранці 23 липня росія завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту.

Раніше ми повідомляли, що внаслідок ракетного удару по Одеському морському торговому порту виникла пожежа у насосній станції, російським загарбникам не вдалося влучити в сховище зерна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: