Зеленський назвав ракетний удар росії по порту Одеси ударом по російській позиції у світі

Читать на русском
Тепер всі, хто виступає за діалог з країною-агресором, побачили, до чого призводять такі діалоги - до цинічних атак в порушення будь-яких договорів
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російський ракетний удар по Одеському порту 23 липня остаточно поховав російські політичні позиції у світі. Всі бачать, чого варті російські обіцянки, договори та документи, які вона підписує.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 23 липня.

В ООН намагаються виправдати удар росії по Одеському морському порту – ЗМІВ ООН заявляють, що росія нібито не зобов'язувалася утримуватися від завдання ударів по тих ділянках українських портів, які не задіяні в експорті зерна

За його словами, ракетний удар по Одеському порту став ударом по політичних позиціях самої росії у світі, оскільки тепер всі, хто виступає за діалог з країною-агресором, побачили, до чого призводять такі діалоги.

_«Окупантам вже нікого не обдурити. Серед іншого, в результаті цього удару пошкоджені та будівлі Одеського художнього музею. Ракети вдарили зовсім поруч з історичними об'єктами Одеси - з надбанням не тільки для української культури, а й для культури Європи. Це очевидне російське варварство ще більше наближає нас до отримання саме тієї зброї, яка потрібна для нашої перемоги», - додав президент.

Нагадаємо, вранці 23 липня росія завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту. Почалася пожежа. На щастя, ракети не потрапили в зерносховище, де було готове до відправки зерно.

При цьому, 22 липня у Стамбулі було підписано угоду за участю України, ООН і росії про вивезення зерна з України по Чорному морю через порти Одеса, Чорноморськ і Південний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: