В ООН намагаються виправдати удар росії по Одеському морському порту – ЗМІ

Читать на русском
В ООН заявляють, що росія нібито не зобов'язувалася утримуватися від завдання ударів по тих ділянках українських портів, які не задіяні в експорті зерна
Фото з місця подійСуспільне UA

В Організації об'єднаних Націй, яка є одним з гарантів «зернового коридору» для України, роблять спроби виправдати російський ракетний удар по Одеському торговому порту 23 липня. Там заявляють, що росія нібито «технічно не порушувала» Стамбульські домовленості щодо розблокування морського експорту зерна з України.

Про це повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на чиновника ООН, втім, не розкриваючи його імені та посади в організації.

Так, чиновник, намагаючись придумати виправдання російській атаці, заявив, що hосія нібито не зобов'язувалася утримуватися від завдання ударів по тих ділянках українських портів, які-де не задіяні в експорті зерна. І що якщо десь недалеко була «військова ціль», то росія могла завдати удару, оскільки нібито не обіцяла взагалі не обстрілювати порти.

Нагадаємо, вранці 23 липня росія завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту. Почалася пожежа. На щастя, ракети не потрапили в зерносховище, де було готове до відправки зерно.

При цьому, 22 липня у Стамбулі було підписано угоду за участю України, ООН і росії про вивезення зерна з України по Чорному морю через порти Одеса, Чорноморськ і Південний.

У МЗС України заявили, що удар по порту Одеси був «плювком президента володимира путіна в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу і президенту Туреччини Реджепу Ердогану». Своєю чергою в ООН «рішуче засудили» ракетний удар росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: