Атака на порт Одеси: Зеленський заявив, що росія знайде шляхи, як не виконати обіцянки

Читать на русском
Зеленський заявив на зустрічі з представниками Конгресу США, що Кремль знайде способи, щоб не виконувати зернову угоду та продовжувати агресію і маніпуляції.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар країни-агресора росії по Одеському порту наступного дня після підписання зернової угоди в Стамбулі.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський наголосив на зустрічі з представниками Конгресу США, що Кремль знайде способи, щоб не виконувати зернову угоду та продовжувати агресію і маніпуляції.

«Це свідчить лише про одне: хоч би що говорила й обіцяла росія, вона знаходитиме шляхи, як це не виконувати. Геополітично, зброєю, криваво або ні, але в неї є декілька векторів, як вона завжди діє», - заявив він.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

Водночас, як повідомляє TRT Haber, російська федерація заявила турецькій стороні про те, що нібито не має відношення до сьогоднішнього ракетного удару по Одеському порту.

Як заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, після ракетного удару міністр оборони Олексій Резніков передав інформацію про те, що один з ударів припав поруч зі сховищем зерна.

«У контакті, який ми встановили з росією, росіяни сказали нам, що вони не мають абсолютно ніякого відношення до цього нападу і що вони дуже уважно і детально вивчають питання. Той факт, що такий інцидент стався відразу після угоди з відвантаження зерна, нас дуже турбує», - додав він.

Нагадаємо, вранці 23 липня росія завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту.

Раніше ми повідомляли, що внаслідок ракетного удару по Одеському морському торговому порту виникла пожежа у насосній станції, російським загарбникам не вдалося влучити в сховище зерна.

При цьому, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков запевнив, що запуск експорту зерна готують, попри обстріл Одеського порту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: