РФ атакувала крилатими ракетами Одеський морський порт, почалася пожежа

Читать на русском
Росія влаштувала масовану ракетну атаку на морський торговельний порт Одеси. Дві ракети вдалося збити, дві таки влучили.

Сьогодні в Одесі та області під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Пізніше стало відомо про масовану ракетну атаку на морський торговельний порт Одеси.

Про це повідомили у ОК «Південь» у суботу, 23 липня.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

«Ворог обстріляв Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збили сили ППО, ще дві влучили у об'єкти інфраструктури порту», ​​- сказано у повідомленні.

Як повідомив нардеп Олексій Гончаренко, внаслідок ракетної атаки є постраждалі.

«Росія вдарила по Одеському порту, масований ракетний обстріл, дві ракети долетіли. Є постраждалі. Вкотре вони показали, чого варті угоди з ними. Тільки озброївши Україну, можна реально убезпечити український аграрний експорт», - написав він у Telegram.

Радник голови МВС Антон Геращенко додав, що власник морського агентства ТІС, яке володіє терміналами в Одесі, підтвердив удар у районі порту. У порту спалахнула пожежа після обстрілу.

Також з’явилося відео роботи українського ППО від очевидців.

Офіційної інформації про жертв і постраждалих наразі не було.

Зазначимо, росія взяла на себе зобов'язання перед ООН у сфері безпеки українських портів, через які вантажитиме зерно.

22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна. Україна, росія, Туреччина та ООН домовилися про розблокування експорту через Чорне море. Очікувалося, що перші поставки українського зерна розпочнуться вже цієї суботи, 23 липня.

У списку значилися три українські порти – «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ».

В ОПУ називали дві ключові умови з боку України при експорті зерна - кораблі росії не зможуть супроводжувати вантаж, а будь-які перевірки можливі лише у водах Туреччини. У разі провокацій Україна має право на негайну військову відповідь.

Сьогодні вранці рф також завдала ракетних ударів по Кропивницькому, Миколаєву та Харкову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: