Коломойського, Корбана та Рабіновича можуть позбавити громадянства України – ЗМІ

Читать на русском
Раніше Ігор Коломойський зізнався журналістам, що крім громадянства України, він також володіє паспортами Кіпру та Ізраїлю.

Президент України Володимир Зеленський може невдовзі підписати укази про позбавлення громадянства трьох впливових олігархів: Ігоря Коломойського, Геннадія Корбана та Вадима Рабіновича.

Про це повідомляє видання Українська правда, з посиланням на джерела в правоохоронних органах, в ОПУ та партії «Слуга народу».

Зазначається, що українського громадянства, зокрема, можуть позбавити українського бізнесмена Ігоря Коломойського, співголову забороненої в березні 2022 року проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана.

Від співпраці до війни: як змінювалася риторика Зеленського щодо олігархівРиторика Володимира Зеленського щодо олігархів пройшла еволюцію: від примусу до співпраці – до намірів або повернути їхній бізнес у правове поле, або знищити.

Станом на ніч 21 липня ще немає офіційного підтвердження інформації, що укази про позбавлення громадянства цих осіб уже підписані. Видання зазначає, що звернулося за коментарем.

При цьому, ще один співрозмовник в одній з владних структур підтвердив, що ця інформація не позбавлена сенсу і такі обговорення дійсно мали місце.

Варто зазначити, що восени 2014 року, будучи головою Дніпропетровської ОДА, Ігор Коломойський зізнався журналістам, що крім громадянства України, він також володіє паспортами Кіпру та Ізраїлю.

За законодавством, добровільний вступ до підданства іншої держави є однією з підстав для позбавлення українського громадянства.

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, на даний момент під перевірку відповідності критеріям, визначеним законом про олігархів, можуть підпадати близько 86 осіб.

Раніше Данілов повідомив, що реєстр олігархів уже готовий.

Також нагадаємо, що у Кабміні розроблять законопроєкти щодо запровадження комплексного іспиту для отримання українського громадянства. Перевірятимуть не лише володіння українською мовою, а й історією України та основами Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: