У ЄС назвали суму заморожених активів російських олігархів

Читать на русском
За останні два місяці сума заморожених активів російських олігархів різко зросла – до 12,5 млрд євро.

За останні два місяці сума заморожених активів російських олігархів – яхт, вертольотів, нерухомості, предметів мистецтва тощо – зросла вдвічі і тепер становить 12,5 млрд євро.

Про це виданню Die Welt розповів офіційний представник Європейської комісії з питань юстиції Крістіан Віганд.

Російські олігархи масово намагаються оскаржити санкції – ЗМІСтаном на початок червня російські олігархи подали в різні суди близько 20 позовних заяв. Вимога одна - негайно зняти санкції

«Сума заморожених активів російських олігархів майже подвоїлася з 6,7 мільярда євро у квітні до більш ніж 12,5 мільярда євро», – повідомив Віганд.

Різке зростання суми заморожених активів багато в чому пов'язане з тим, що в останні тижні було виявлено та заблоковано численні активи, зокрема, у Німеччині.

«Санкції ЄС призводять до заморожування всіх активів та економічних ресурсів, які належать або контролюються особами, які перебувають під санкціями. Наразі заморожено активи понад 1100 осіб та установ (організацій)», — додав представник Єврокомісії.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, російські олігархи готові пожертвувати частину своїх активів на користь України, щоб з іншого майна були зняті санкції.

Крім коштів олігархів, країни ЄС заморозили 24,5 млрд доларів активів російського центрального банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: