Реєстр олігархів в Україні: у РНБО заявили , що «процес йде і сам реєстр вже готовий»

Читать на русском
При цьому, наразі ще триває збір документів та іншої інформації по кожному кандидату в реєстр.
фото: Lb.ua

Наразі в Україні вже готовий реєстр олігархів. Однак ще не було жодного рішення, щоб когось до нього вносити.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив у ефірі «Радіо Свобода».

Згідно з його словами, станом на вівторок, 12 липня, влада офіційно нікого не може назвати олігархом, оскільки ще триває збір документів та іншої інформації по кожному кандидату в реєстр.

«Цей процес йде, сам реєстр вже готовий, положення про реєстр затверджено. На сьогодні інституції, які мають право подавати, обробляють документи», - зазначив секретар РНБО.

Від співпраці до війни: як змінювалася риторика Зеленського щодо олігархівРиторика Володимира Зеленського щодо олігархів пройшла еволюцію: від примусу до співпраці – до намірів або повернути їхній бізнес у правове поле, або знищити.

Вродночас, Данілов також уточнив, що саме РНБО визначатиме, хто є олігархом.

Нагадаємо, що 23 вересня 2021 року Верховна рада ухвалила у другому читанні президентський законопроєкт №5599 про деолігархізацію. 5 листопада 2021 року Зеленський підписав цей закон.

При цьому, ще до війни було сказано, що якщо закон про деолігархізацію запрацює в заплановані терміни, то вже 20-25 травня 2022 року на засіданні РНБО будуть розглядатися перші офіційно встановлені олігархи України.

Також нагадаємо, що Рада національної безпеки та оборони України затвердила Положення про реєстр олігархів, а президент Володимир Зеленський увечері 29 червня підписав указ, який надає даному Положенню чинності.

Окрім цього, напередодні стало відомо, що Рінат Ахметов виходить із медійного бізнесу у зв'язку з ухваленням закону про олігархів.

В Офісі президента заявили, що це рішення є «гідним прикладом рівності перед законом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: