Олігарх Ахметов виходить із медійного бізнесу

Читать на русском

Бізнесмен Рінат Ахметов виходить із медійного бізнесу у зв'язку з ухваленням закону про олігархів.

Про це йдеться у його офіційній заяві у понеділок, 11 липня.

«Я ухвалив вимушене рішення про вихід моєї інвестиційної компанії SCM із медійного бізнесу. Цього тижня «Медіа Група Україна» відмовиться на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій наших каналів та від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МДУ», - наголосив Ахметов.

Від співпраці до війни: як змінювалася риторика Зеленського щодо олігархівРиторика Володимира Зеленського щодо олігархів пройшла еволюцію: від примусу до співпраці – до намірів або повернути їхній бізнес у правове поле, або знищити.

Бізнесмен також уточнив, що відповідне його рішення пов'язане із набуттям чинності закону про олігархи. У той же час він поскаржився на короткий шестимісячний строк та російську агресію, що не дозволили SCM продати медіабізнес на ринкових умовах.

Зазначимо, Ахметову належить холдинг «Медіа Група Україна», який об'єднує телеканали Україна, Україна 24, НЛО TV, телеканал Індіго TV, Футбол 1/2/3, Ukraine 1/Ukraine 2 та NLO TV 1/NLO TV 2, Донбас, 34 телеканал та Сігма.

Також він володіє оператором супутникового мовлення Xtra TV, ОТТ-платформою OLL.TV, продакшн-компаніями Теле Про та Допоможемо ТБ, «Новинною Групою Україна», мультимедійною платформою СЬОГОДНІ - теленовини «Сегодня», сайтом segodnya.ua, а також кросплатформним проєктом Vogue .UA.

Раніше стало відомо, що Ахметов подав проти росії позов до Європейського суду з прав людини щодо компенсації за порушення його прав власності під час військової агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: