Суд заарештував і передав в управління АРМА низку облгазів групи олігарха Фірташа

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув і задовольнив клопотання про арешт корпоративних прав операторів газорозподільчих систем у низці регіонів.

Столичний суд наклав арешт та передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), 26 міських і облгазів.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

«За клопотанням ДБР слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем. Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії», – інформує бюро.

Як зазначають у ДБР, слідство розкрило схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам. Багаторічна протиправна діяльність завдала державі збитків на суму 1,488 млрд грн.

Згідно фотографій ДБР, обшук і слідчі дії проводилися в об'єктах з групи РГК українського олігарха Дмитра Фірташа. Ця група володіє 18 об'єктами: «Вінницягаз», АТ «Волиньгаз», «Житомиргаз», «Закарпатгаз», «Запоріжгаз», «Київоблгаз», «Дніпрогаз», «Дніпропетровськгаз», «Криворіжгаз», «Миколаївгаз», «Рівнегаз», «Сумигаз», «Івано-Франківськгаз», «Харківгаз», «Харківміськгаз», «Хмельницькгаз», «Чернівцігаз» та «Чернігівгаз». Також у 2012 році Фірташем було придбано АТ «Тисменицягаз», яка теж є на фото від ДБР.

Нагадаємо, у червні 2021 року Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти олігарха Фірташа. Згодом їх затвердив президент Володимир Зеленський.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: