Стало відомо, скільки коштів Україна хоче конфіскувати у росії та її олігархів

Читать на русском
Україна планує конфіскувати на свою користь близько 500 млрд. доларів російських активів та її олігархів.

Україна планує конфіскувати близько 500 млрд доларів російських активів та її олігархів. Гроші спрямують на потреби України. Допомогти у цьому вже готові міжнародні союзники.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна.

Ціна на газ для людей та критично важливих підприємств залишиться без змін — ШмигальСтабільна робота енергетичного сектору залишається пріоритетним завданням для держави, зазначив очільник українського Уряду.

«Наші партнери готові нам допомогти, щоб ми справді мали цей великий ресурс. На сьогодні заарештовано близько 300 млрд. доларів активів російської федерації. Це їхні резерви, це кошти їхньої держави, які заарештовані в США, Канаді та в інших країнах. А якщо брати кошти їхніх олігархів, то це близько 500 млрд доларів. Ми з партнерами хочемо всі ці кошти конфіскувати та отримати на користь України», - заявив він.

Прем'єр зазначив, що Канада може стати першою країною, яка запровадила національне законодавство, що передбачає конфіскацію та передачу Україні заморожених активів російських олігархів.

Переговори про це вже йдуть із прем'єр-міністром Канади, з Міністерством фінансів та урядом.

За словами Шмигаля, США також готові вдатися до цього кроку. Конгрес уже розглянув відповідний законопроект. Тепер із ним має ознайомитись Сенат, після чого його направлять на підпис до президента Джо Байдена.

«І більшість країн будуть йти теж цим шляхом. Окупант повинен платити за свою агресію і в майбутньому потенційний агресор повинен розуміти, що він платитиме тій країні, яка страждає через нього», - додав прем'єр.

Нагадаємо, Шмигаль розповів, чи дозволять чоловікам виїжджати за кордон під час війни.

Раніше Байден підтвердив, що активи російських олігархів США готуються конфіскувати на користь України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: