Літаки російських олігархів оминають санкції Євросоюзу – Welt

Читать на русском
Олігархам росії вдається продовжувати польоти в повітряному просторі країн ЄС, попри санкції.

Олігархам росії вдається продовжувати польоти в повітряному просторі країн ЄС, попри санкції.

Про це повідомляє Welt.

За даними видання, літаки російських олігархів все ще літають над Європою. Загалом вдалося виявити близько 30 таких польотів від моменту запровадження санкцій.

У середині березня у Британії призупинили політ літака Cessna російського мільярдера Євгена Швідлера – товариша Романа Абрамовича. До конфіскації у Лондоні його літак ще кілька разів пролітав через повітряний простір Німеччини.

Російські олігархи масово намагаються оскаржити санкції – ЗМІСтаном на початок червня російські олігархи подали в різні суди близько 20 позовних заяв. Вимога одна - негайно зняти санкції

Як заявили в Єврокомісії, застосування санкцій проти бізнес-джетів і гелікоптерів, зареєстрованих за межами росії і котрі належать неросійським компаніям, іноді утруднено через непрозорі структури власності. Таким чином, російським олігархам вдається обходити заборону за допомогою підставних компаній та офшорів, які допомагають приховати справжніх власників.

Одним із таких прикладів є літак Bombardier із реєстраційним номером T7-7AA, який зареєстрований у Сан-Марино та керується швейцарською компанією. Він належить російському бізнесменові Альберту Авдоляну, який 2 березня літав із Ніцци до Стамбула.

Ще один літак із люксембурзькою реєстрацією, який належить олігарху Віктору Вексельбергу, також зміг залишити Європу в квітні. Літак вилетів із Базеля, перетнув повітряний простір ЄС та приземлився у столиці Казахстану Нур-Султані.

Крім того, вертоліт мільярдера Олександра Занадворова, схоже, безперешкодно літає над Францією. Із запровадження санкцій зафіксовано щонайменше вісім польотів.

Раніше Шольц назвав умову скасування санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: