ЦПД РНБО спростував нові головні фейки російської пропаганди – деталі

Читать на русском
Серед головних фейків - артилерія, яка нібито розміщена ЗСУ в міській лікарні Костянтинівки на Донеччині.
Ілюстративне фото

Минулої доби російська пропаганда вкотре поширила чергову порцію фейків. Серед них - інформація про артилерію, яка нібито розміщена ЗСУ в міській лікарні Костянтинівки на Донеччині.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Як зазначається, у військовому відомстві рф заявили, що начебто «у міській лікарні м.Костянтинівка націоналісти обладнали опорні пункти, на прилеглій території розміщено артилерію, у приміщеннях медзакладу «неонацисти» під приводом забезпечення безпеки утримують персонал та пацієнтів, використовуючи їх як «живий щит». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Ракетні обстріли та вторгнення Білорусі: українців попередили про розсилку фейкових попередженьУ РНБО попередили про те, що окупанти активізували смс-розсилки з фейковими попередженням про масовані ракетні удари та вторгнення Білорусі.

У свою чергу президент країни-агресора володимир путін також долучився до поширення фейкових наративів та дезінформації.

«Захід посів провідні позиції у світі за рахунок пограбування інших народів і зараз не може запропонувати свою модель майбутнього, [тому] у світовій історії настає нова доба, коли високу динаміку зростання можуть показати лише справді суверенні держави», - заявив путін.

ЦПД наголошує, що це теж дезінформація.

При цьому, керівник МЗС рф Сергій Лавров заявив: «озброюючи Україну, США та Велика Британія хочуть зіштовхнути росію з Європою, в той час, як Україні не дозволять вести переговори з рф, її утримують від будь-яких конструктивних кроків». Центр протидії інформації підкреслює, що й цей вислів російського політика не відповідає дійсності.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Енергодарі загарбники розганяють фейки про «партизанів-терористів».

Окрім цього, у розвідці повідомили, що росія проводить інформаційну спецоперацію у Німеччині.

Також Зеленський закликав українців припинити довіряти інформаційним вкидам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: