У РНБО спростували фейки щодо скасування безвізового режиму з рф

Читать на русском
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейки щодо скасування безвізового режиму з рф.
Укрінформ

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейки щодо скасування безвізового режиму з рф.

Про це йдеться на сторінці Центру в Telegram.

Зокрема, у суспільстві поширюється інформація, нібито уряд заборонив в’їзд громадян рф в Україну. Насправді втратила чинність лише угода про безвізові поїздки, яка була підписана 16 січня 1997 року в москві.

Відтепер росіяни повинні мати запрошення з України, чинний закордонний паспорт рф, українську візу, ксерокопію паспортних даних сторони, що приймає, а також суму, не меншу ніж 20 прожиткових мінімумів на місяць – 52 тисяч гривень.

Також поширюється фейк, що громадяни рф, які не підтримують війну та живуть в ЄС, не можуть заїхати до України.

«Громадяни рф, які перебувають на території третіх країн, для оформлення українських віз можуть звертатися до закордонних дипломатичних установ України в цих країнах», – наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня набув чинності візовий режим з росією. Це означає, що тепер росіяни не зможуть потрапити на територію України, не отримавши попередньо візу. Це рішення було прийнято, оскільки росія розв'язала повномасштабну війну проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: