Ракетні обстріли та вторгнення Білорусі: українців попередили про розсилку фейкових попереджень

Читать на русском
У РНБО попередили про те, що окупанти активізували смс-розсилки з фейковими попередженням про масовані ракетні удари та вторгнення Білорусі.

Ворог останніми днями активізував смс-розсилку з нібито попередженням про «масовані ракетні обстріли» України та «напад Білорусі».

Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

«Останніми днями триває активне розсилання повідомлення про те, що начебто «з 19 по 21 липня плануються масовані ракетні обстріли» в деяких містах України, а «зі сторони Білорусі диверсійні групи просунуться до 15-20 км територією України для відволікання наших військ на інших напрямках»», – попередили у ЦПД.

Як зазначили фахівці, у цьому випадку використовується такий елемент інформаційно-психологічної операції, як «анонімний авторитет»: розсилання «інсайдерської» інформації від «надійного джерела десь із відомств».

«З початку повномасштабної війни 24 лютого по всій території зберігається висока ймовірність ракетних обстрілів. Тому в жодному разі не ігноруйте сигнали тривоги», – додали у Центрі.

Нагадаємо, росія з початку вторгнення випустила по території України не менше 3 тисяч ракет.

За даними МВС, окупанти завдали понад 17 тисяч ударів по цивільних об'єктах, тоді як на військову інфраструктуру припало близько 300 ударів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: