«Зрадницькі» настрої у Європі та затягування війни: в РНБО спростували російські фейки

Читать на русском
Російські пропагандисти цього тижня поширювали фейки про «зрадницькі» настрої у Європі та втому від війни в Україні.
Укрінформ

Російські пропагандисти цього тижня поширювали фейки про «зрадницькі» настрої у Європі та втому від війни в Україні.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

«Цього тижня росія просувала фейки про «зрадницькі» настрої у Європі щодо України. Зокрема про те, як Великобританія, Бельгія, Словаччина, Польща, Нідерланди втомилися від українців та виганяють вимушених переселенців на вулиці», – йдеться в повідомленні.

Росія вигадала фейки про те, що США та Польща мають територіальні претензії до України. Також посилаючись начебто на промову Головнокомандувача британської армії П.Сандерса російські ЗМІ заявили, що «Великобританія готова пожертвувати Україною». Тоді як насправді Сандерс застерігав про загрозу з боку росії для всієї Європи

Також пропагандисти поширили фейк, що Atlantic Council написав про готовність союзників України навмисно затягнути війну.

«Вся ця дезінформація поширювалась на фоні визнання росії найбільшою загрозою безпеці Заходу та заяви лідерів країн G7 про готовність підтримувати Україну до повної військової перемоги», – додають в РНБО.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України також спростував фейки щодо скасування безвізового режиму з рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: