Розвідка повідомляє, що росія проводить інформаційну спецоперацію у Німеччині

Читать на русском
Загарбники провели чергову кампанію в інформаційному полі Німеччини з метою дискредитації президента Володимира Зеленського та зменшення міжнародної підтримки України.
Ілюстративне фото

Країна-агресор проводить інформаційну спецоперацію в Німеччині, щоб дискредитувати Україну та політичне керівництво держави.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Згідно з інформацією ГУР МОУ, російські інформвійська за кураторства адміністрації президента рф заздалегідь, 14-15 лютого, провели чергову кампанію в інформаційному полі Німеччини з метою дискредитації президента Володимира Зеленського та зменшення міжнародної підтримки України.

«Журналістам німецького видання Deutschland-Kurier було передано матеріали, начебто захоплені росіянами в регіональному відділенні СБУ Маріуполя. В переданих «документах» йдеться про начебто ведення спецслужбою України роботи по місії ОБСЄ на Донбасі. Стаття в Deutschland-Kurier мала назву: «Хороший пан Зеленський: його спецслужби шпигували за співробітниками ОБСЄ?», - повідомляє українська розвідка.

«Зрадницькі» настрої у Європі та затягування війни: в РНБО спростували російські фейкиРосійські пропагандисти цього тижня поширювали фейки про «зрадницькі» настрої у Європі та втому від війни в Україні.

У ГУР МОУ зазначили, що для поширення матеріалу у соцмережах було задіяно «фабрику фейків», яку курує Олексій Гореславський. До 2020 року він обіймав посаду заступника глави управління громадськими проєктами адміністрації президента рф, а нині є керівником створених під кураторством адміністрації президента рф АНО «Діалог» та «Інститут розвитку інтернету», які безпосередньо залучені до ведення інформаційної війни на європейському напрямку.

Як повідомляють у розвідці, для створення враження широкого обговорення теми «фабрика фейків» підготувала стандартні «коментарі», які поширюються під публікаціями матеріалу в соцмережах. У них є пропагандистські тези, що нібито «підтримка України спричинила катастрофу економіки Німеччини»; «не варто більше підтримувати Зеленського», «я ніколи не був прихильником конфлікту з путіним» тощо.

У розвідці також звертають увагу на те, що гібридна війна рф проти України ведеться багато років, і «щедрі фінансові вливання країни-окупанта дозволяють купувати лояльність окремих журналістів, експертів та політиків».

Нагадаємо, що пропаганда рф намагається показати «розкол» на Заході у питанні підтримки України.

Також у росії запропонували називати путіна «правителем».

Раніше у ЦПД при РНБО спростували чергову порцію головних фейків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: