Нові російські фейки: ЦПД при РНБО дав низку спростувань

Читать на русском
Нові ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкидання, які випустили у інфопростір росіяни.

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкидання, які випустили росіяни.

Викриття оприлюднене на сторінці ЦПД при РНБО у Telegram.

Росія поширює черговий фейк, що Європа начебто пропонує Україні відмовитися від БандериКремлівські ЗМІ пишуть, що від України вимагають припинити прославляти С.Бандеру заради членства в Євросоюзі.

Нові фейки російської пропаганди:

  • Глава МЗС росії Сергій Лаврів повідомив: «на початку Другої світової війни Гітлер зібрав під свої прапори більшість європейських країн для війни проти СРСР. Зараз ЄС разом з НАТО збирають таку ж коаліцію для боротьби, а за великим рахунком — для війни з росією». Це – дезінформація!

  • Начальник Центру управління обороною росії м. мізинців заявив, що «ЗСУ розмістили РСЗВ на чумному цвинтарі Одеси, щоб викликати вогонь у відповідь і звинуватити росію у створенні біологічної небезпеки та руйнуванні поховань». Це фейк!

  • У МЗС росії заявили: «країни НАТО, які проголосили себе «ядерним союзом», небезпечно балансують на межі прямого збройного конфлікту, але з боку Росії ніколи не звучало ядерних загроз, а підходи Москви засновані виключно на стримуванні». Це - маніпуляція!

Нагадаємо, раніше росія розпускала фейки про українські пенсії, а також призов жінок в армію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: