У Міноборони спростували фейк росії про повне захоплення Лисичанська

Читать на русском
У Міноборони України заявили, що битва за Донбас не закінчиться, навіть якщо росія захопить усю Луганську область.
novynarnia.com

Радник міністра оборони України Юрій Сак заявив, що Лисичанськ не перебуває під «повним контролем» російських окупаційних військ, попри заяви Міноборони рф.

Про це повідомляє ВВС, з посиланням на заяву представника Міноборони.

Як зазначив Сак у коментарі виданню, ситуація в місті залишалася «дуже напруженою вже досить довго», і російські війська «безупинно атакували місто».

«Для українців цінність людського життя є головним пріоритетом, тому інколи ми можемо відступати з певних територій, щоб у майбутньому їх відвоювати», – заявив радник міністра оборони.

РФ готується перекинути на Донбас велику кількість резервних підрозділів – британська розвідкаУ британській розвідці повідомили про надзвичайне виснаження російських та проросійських сил на Донбасі. РФ може спробувати перекинути туди велику кількість резервних підрозділів.

При цьому, Сак заявив, що битва за Донбас не закінчиться, навіть якщо росія захопить усю Луганську область. Він вказав на те, що Збройні сили України контролюють ряд інших великих міст у Донецькій області.

«Це міста, які протягом останніх кількох днів були цілями жорстких ракетних та артилерійських обстрілів, але битва за Донбас ще не закінчена», - додав радник міністра.

Представник Міноборони висловив переконання, що Україна згодом накопичить достатню кількість важкої артилерії та інших видів озброєння, «що дозволить звільнити наші землі».

Зазначимо, як сьогодні, 3 липня, повідомили російські пропагандистські ЗМІ, міністр оборони рф Сергій Шойгу «доповів» президенту країни-агресора володимиру путіну про «встановлений повний контроль над містом Лисичанськ та низкою прилеглих населених пунктів».

Нагадаємо, згідно з повідомленням Генштабу, ЗСУ відбили наступ на трьох напрямках, ворог намагається закріпитися в Лисичанську.

Також нагадаємо, що російські пропагандисти цього тижня поширювали фейки про «зрадницькі» настрої у Європі та втому від війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: