У РНБО спростували чергову порцію головних фейків

Читать на русском
У мережі поширюється фейк про значне збільшення цін на автомобілі. Ще один фейк про здорожчання продуктів з Європи поширюється в українському суспільстві.
Ілюстративне фото

В Україні з 1 липня знову повернули податки на імпорт та мито, через це в мережі почала з'являтись фейкова інформація про підвищення цін.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Зазначається, що у мережі поширюється фейк про значне збільшення цін на автомобілі. Насправді ж повернулися лише витрати на розмитнення. Після скасування мита багато людей зловживали «нульовою» ставкою, тому парламент повернув його.

Ще один фейк про здорожчання продуктів з Європи поширюється в українському суспільстві. Рада відновила оподаткування для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи лише після відновлення логістичних систем.

«Зрадницькі» настрої у Європі та затягування війни: в РНБО спростували російські фейкиРосійські пропагандисти цього тижня поширювали фейки про «зрадницькі» настрої у Європі та втому від війни в Україні.

Цей крок не приведе до значного підняття цін, а більш дешеві вітчизняні виробники зможуть конкурувати на ринку, зазначають у ЦПД.

При цьому, як повідомляється, серед українців існує думка, що повернення мита і податків нічого, окрім корупції, не дасть. Це рішення дозволить поповнювати бюджет на щонайменше 3,5 млрд гривень щомісяця. Кошти підуть на потреби ЗСУ та створять нові робочі місця.

Нагадаємо, що пропаганда рф намагається показати «розкол» на Заході у питанні підтримки України.

Раніше ми повідомляли, що російські пропагандисти розганяють неправдиву інформацію про нібито знищення РСЗВ HIMARS, але це фейк.

Також у РНБО спростували фейки щодо скасування безвізового режиму з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: