Зеленський закликав українців припинити довіряти інформаційним вкидам

Читать на русском
Інформаційні вкиди - один з російських інструментів для розхитування ситуації в Україні, поряд з ракетним терором та воєнними злочинами
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Українцям пора припинити вірити різним інформаційним вкидам, які поширюються з анонімних джерел. Фейки - така ж зброя російських загарбників, як і ракети.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 16 липня.

Зеленський звернувся з проханням до українців на тимчасово окупованих територіяхЗеленський нагадав, що українські війська зараз просуваються відразу на декількох напрямках фронту, в тому числі в Херсонській і Запорізькій областях

«Скільки людей сьогодні налякав фейк про масований російський ракетний удар по Україні? Після всього, що відбувалося в попередні тижні. Після Дніпра, Вінниці, Часового Яру... Скільки нервів псується щодня тиражуванням страшилок від російських пропагандистів і посадових осіб.скільки проблем українці створюють самі для себе, довіряючи будь-якому анонімному джерелу. Це набуває іноді просто нездорових форм, коли соціальними мережами та сайтами поширюються свідомі вкиди з росії, мета яких тільки одна – доповнити ракетний і артилерійський терор проти нашої держави ще й інформаційним терором» - зазначив президент.

Зеленський закликав українців виробити «емоційний суверенітет» і перестати вірити у все, що поширюють неперевірені джерела. Інакше вони продовжать підігравати російським окупантам, які проводять політику інформаційного тероризму. Зараз дуже багато залежить від того, наскільки українці будуть обережними та обачними в інформаційному полі.

«Іноді інформаційна зброя може зробити більше, ніж зброя звичайна. Очевидно, що будь-якими ракетами та артилерією росії не вдасться зломити нашу єдність і збити нас зі своєї дороги. І так само очевидно має бути й те, що українську єдність не зламати й брехнею чи залякуванням, фейками чи теоріями змови» - резюмував він.

Нагадаємо, російські пропагандисти розганяють неправдиву інформацію про нібито «знищення» HIMARS, але це фейк. Реактивні системи й далі завдають нищівних ударів по окупантам.

Також в Україні з 1 липня знову повернули податки на імпорт і мито, тому в мережі почала з'являтися фейкова інформація про підвищення цін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: