У Австрії заявили, що путін використовує голод як інструмент ведення війни

Читать на русском
Очільник МЗС Австрії наголосив на важливості збереження єдності ЄС, зокрема у питанні реагування на загарбницьку війну росії проти України.

Президент країни-агресора володимир путін цинічно використовує голод як інструмент ведення війни, своїми діями блокуючи вивезення зерна з України.

Про це повідомляє АРА, з посиланням на заяву федерального міністра закордонних справ Австрії Александера Шалленберга після зустрічі глав МЗС п’яти центральноєвропейських країн у Будапешті.

«Міністр розкритикував те, що путін з неймовірним цинізмом веде війну, використовуючи голод як зброю. Потрібно зосередитися на тому, щоб вивезти зерно з України, з огляду на наближення голоду», - йдеться у повідомленні.

Очільник МЗС Австрії наголосив на важливості збереження єдності ЄС, зокрема у питанні реагування на загарбницьку війну росії проти України.

Бути як Литва: Науседа закликав Захід розірвати зв’язки з росієюЛитовський лідер нагадав, що його країна оголосила себе повністю незалежною від російських енергоносіїв, тоді як, наприклад, Німеччина розглядає різні варіанти економії енергії в зимовий період.

На запитання угорського журналіста, чи не сприяють санкції проти рф продовженню війни в Україні, австрійський міністр відповів: «Ні».

Згідно з його словами, альтернативи немає, а порушення міжнародного права є неприпустимим. Водночас Шалленберг заявив, що санкції мають бути такими, щоб послаблювати росію, а не європейську економіку.

Зазначається, що центральними темами зустрічі міністрів закордонних справ країн так званої Центральної п'ятірки (C5), яка складається з Австрії, Угорщини, Словенії, Чехії та Словаччини, були війна в Україні, санкції проти росії, міграція та єдність ЄС.

Нагадаємо, 13 липня у Стамбулі відбулися переговори щодо відновлення експорту українського зерна – планувалася окрема зустріч дипломатів України та Туреччини.

Згодом голова турецького Міноборони Хулусі Акар заявив, що Туреччина, Україна та росія, а також делегація ООН, домовилися про створення координаційного центру з експорту українського зерна морським шляхом.

Також генсек ООН спрогнозував терміни підписання угоди щодо «зернового коридору».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: