Голова МЗС Латвії припустив, що путін може застосувати зброю масового знищення

Читать на русском
Глава МЗС Латвії вважає, що Захід має бути готовим до того, що росія може застосувати ядерну, хімічну або біологічну зброю.

Росія може застосувати зброю масового знищення — ядерну, хімічну чи біологічну.

Таку думку в інтерв'ю ТСН висловив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс.

Як путін міг би застосувати тактичну ядерну зброю: названі три сценаріїЗастосування тактичної ядерної зброї путіним не здається чимось нереальним. Видання Politico назвало три сценарії, як це може бути.

«Ризик (застосування зброї – ред.) є. Зброя масового знищення - ядерна, хімічна чи біологічна – може бути використана. Ми повинні бути готовими до цього. Але, знаєте, ми також стежимо за тим, що говорять російські пропагандистські канали. Наприклад: «Слухайте, ми використаємо ядерну зброю проти Нью-Йорка та Вашингтона». Але дозвольте мені нагадати цим людям, що насправді США і Великобританія також є ядерними державами. І будь-який напад на будь-яку з цих країн, що мають ядерну зброю, викличе реакцію у відповідь. Але так, справді, ми повинні мати всілякі суміжні плани для всіх видів подій», – вважає Рінкевичс.

Глава МЗС Латвії також вважає за можливе, що війна може вийти за межі України. «Тому ми допомагаємо Україні, чим можемо. Ось чому ми в країнах Балтії та в Латвії наполягали на збільшенні чисельності військ НАТО в Балтійському регіоні. Тому ми дуже раді бачити, що Фінляндія та Швеція приєднуються до Альянсу. Тому ми вважаємо, що нам потрібно допомагати таким країнам, як Молдова», – сказав він.

Головною метою путіна, за словами Рінкевичса, є відновлення російської імперії.

Нагадаємо, Михайло Подоляк вважає, що загрози російського ядерного удару по Україні немає.

Раніше американське видання Politico привело три сценарії, як путін може застосувати тактичну ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: