Сі Цзіньпін не прийняв запрошення путіна відвідати росію – ЗМІ

Читать на русском
Сі Цзіньпін не прийняв запрошення путіна приїхати до росії. ЗМІ пишуть, що лідер КНР перед з'їздом партії намагається не робити різких кроків у внутрішній та зовнішній політиці.

Голова Китаю Сі Цзіньпін не прийняв запрошення володимира путіна приїхати до росії. Причиною було названо новий спалах коронавірусу в Китаї.

Про це повідомляє японське видання Yomiuri із посиланням на дипломатичні джерела.

За даними ЗМІ, під час телефонної розмови 15 червня путін привітав голову КНР із 69-річчям і попросив відвідати росію. Однак Сі Цзіньпін відмовився, пославшись на заходи проти нового спалаху коронавірусу.

Росія провела спільні військові навчання з Китаєм – NYTВперше після вторгнення в Україну росія провела спільні військові навчання разом із Китаєм.

Як пише видання, перед з'їздом Комуністичної партії Китаю, який пройде в другій половині року, Сі Цзіньпін намагається не робити різких кроків як у внутрішній, так і зовнішній політиці. А у відмові відвідувати росію є бажання уникнути подальшого поглиблення конфлікту зі США та Європою, які посилюють тиск на росію економічними санкціями.

Проте, як уточнює ЗМІ, голова КНР не відвідував зарубіжні країни з кінця січня 2020 року.

У кремлі інформацію ЗМІ вже спростували: за словами Дмитра Пєскова, вона не відповідає дійсності. «Річ у тому, що певні ковідні обмеження в Китаї продовжуються, і це абсолютно нормально, до цього потрібно з розумінням ставитись. Є запрошення і у путіна відвідати Китай, і у Сі Цзіньпіна відвідати росію. У міру того, як усі ослаблення ковідних обмежень дозволять, звичайно, візити буде здійснено», – заявив він, цитує «Інтерфакс».

Нагадаємо, видання The Washington Post з посиланням на джерела писало, що росія щонайменше двічі чинила тиск на Китай, щоб той запропонував нові форми економічної підтримки. У Пекіні й хотіли б допомогти, але готові це зробити лише не порушуючи західні санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: