Росія може спробувати анексувати Харківську область – ISW

Читать на русском
Спрощення росією процедури отримання громадянства для українців може говорити про намір путіна анексувати додаткові території України, наприклад, Харківську область.

Президент росії володимир путін може готувати ґрунт для анексії територій України за межами Донбасу, наприклад, Харківської області.

Так аналітики Інституту вивчення війни (ISW) прокоментували указ путіна про спрощений порядок надання громадянства рф для всіх українців.

«Кремль продовжує створювати умови для анексії українських територій за межами Донбасу. Президент росії володимир путін підписав указ, що спрощує процедуру отримання громадянства росії для всіх українців. Закон раніше спрощував видачу паспортів у «Донецькій та Луганській народних республіках», Херсонській та Запорізькій областях та може вказувати на намір кремля анексувати інші окуповані території, такі як Харківська область», – вважають у ISW.

Нагадаємо, в ISW також заявляли, що цілями вторгнення росії в Україну залишаються зміна політичного режиму та знищення суверенітету української держави. На думку аналітиків, кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: