Путін захотів прирівняти статус терористів «Л/ДНР» до російських військ

Читать на русском
Російський президент заявив, що бойовикам російських терористичних організацій на Донбасі планується надати ті ж права, що і військовим російської окупаційної армії в Україні
володимир путінAP Photo

Російський президент володимир путін заявив, що планує незабаром прирівняти бойовиків російських терористичних формувань «Л/ДНР» за статусом до солдатів російської армії.

Про це повідомляє кремлівська пропаганда.

Пишуть «зник безвісти»: СБУ перехопила розмову про те, куди дівають тіла вбитих військових рфРосія продовжує спроби приховувати реальну кількість убитих військових, їх вносять до списку зниклих, а тіла - звозять на звалище.

«Що стосується прирівнювання військовослужбовців «ЛНР» та «ДНР» до російських військовослужбовців, я повністю це підтримую. Більш того, на практиці це реалізується. Якщо є якісь речі, які ще не доопрацьовані, потрібно подивитися, обов'язково зробити. Те ж саме стосується наших прикордонників. Федеральна служба безпеки вийшла з такою пропозицією, я з цим згоден» - заявив він.

Також путін заявив, що прості росіяни зобов'язані «підтримати» окупантів в Україні, тому що російським військам не вистачає підтримки «простого народу».

«На що хотів би звернути увагу, адже країна живе звичайним мирним життям. Літо, курортний сезон, культурне життя, виставки, а хлопці орють під кулями, розумієте? Життям ризикують і товаришів своїх втрачають в бою. Потрібна загальнонаціональна повістка підтримки Збройних сил. Це надзвичайно важливо, щоб воїни наші відчували цю підтримку» - заявив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російська окупаційна влада примусово мобілізувала майже всіх чоловіків з так званої «ДНР». При цьому, щоб заповнити свої втрати на фронті, тепер окупанти поповнюють армію навіть людьми з інвалідністю з окупованих раніше територій.

Також росія вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп і почала відправляти на війну в Україну військовозобов'язаних без досвіду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: