Путін готувався до війни в Україні щонайменше рік та готовий воювати довго – Шольц

Читать на русском
На думку Шольца, путін ухвалив рішення вторгнутися в Україну за рік до початку війни чи навіть раніше. Таке планування вказує на те, що путін готовий до тривалих військових дій.
thestatesman.com

Президент росії володимир путін мінімум рік готувався до вторгнення в Україну. Тому, ймовірно, він зможе вести наступ ще довгий час.

Про це в інтерв'ю CBS News сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Він зазначив, що тривале планування війни путіна говорить про те, що він готовий до тривалих військових дій.

Путін не сильно залежить від суспільної думки щодо війни, а народне повстання йому не загрожує – CNNПутін, хоч і стежить за рівнем своєї підтримки в Росії, але громадська думка навряд чи змусить його закінчити війну. Водночас він так зміцнив контроль над країною, що народне повстання йому не загрожує.

«Він є лідером дуже великої країни, в якій живе багато людей, з великими коштами… і він готувався до цього дуже довго. Я думаю, що рішення розпочати цю війну було ухвалено за рік до її початку або, можливо, раніше. І тому він зможе продовжувати війну дуже довго», – вважає Шольц.

За словами канцлера, хоча путін цього не визнає, але все ж таки росія відчуває на собі вплив західних санкцій.

«Це зараз відбувається з країною, яка не настільки розвинена, яка дійсно потребує всіх технологій решти світу для того, щоб мати аналогічний рівень життя і мати шанс бути частиною зростання світової економіки», – сказав Шольц.

Нагадаємо, прессекретар російського президента Дмитро Пєсков прогнозує «тривалу кризу» в Україні.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що на даний момент Україна поки що далека від завершення війни з росією.

Водночас, за словами глави української розвідки, в Україні, починаючи з серпня, відбудуться певні події, які означатимуть переломний момент у війні проти росії. Ще за кілька місяців бої затихнуть майже до нуля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: