Гарантії безпеки: Зеленський провів розмову з Ердоганом

Читать на русском
Згідно зі словами Зеленського, він погодив з Ердоганом подальші кроки по досягненню миру в Україні.

Президент України Володимир Зеленський 31 березня провів телефонну розмову зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом. Лідери обговорили можливу зустріч з володимиром путіним і гарантії безпеки.

Про це повідомляє турецьке видання NTV, з посиланням на заяву українського лідера у Twitter.

Зазначається, що однією з тем бесіди президентів України і Туреччини стала пройшла 29 березня в Стамбулі зустріч української та російської делегацій. Турецький лідер зазначив, що переговори надали значимий імпульс триваючому процесу припинення війни в Україні і встановлення миру. Разом з тим Ердоган повторив свою пропозицію провести в Туреччині зустріч Зеленського і путіна.

Путін вже не збирається розмовляти із Зеленським — прес-секретар ЕрдоганаТурецький президент готовий бути посередником у цих перемовинах і запропонувати майданчик для перемовин у Туреччині.

Водночас, Зеленський у своєму Twitter повідомив, що в ході бесіди відзначив високий рівень організації переговорів України і росії.

Згідно з його словами, він погодив з Ердоганом подальші кроки по досягненню миру в Україні. Також глава держави подякував своєму турецькому колезі за готовність Анкари стати гарантом безпеки для України.

«Провів чергові переговори зі справжнім другом України президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Відзначив високий рівень організації переговорів делегацій у Стамбулі. Узгодили подальші кроки на шляху до досягнення миру. Вдячний Туреччині за готовність стати гарантом безпеки нашої держави», - написав Зеленський.

У свою чергу, міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що також провів переговори з Ердоганом. За його словами, обговорювалася ситуація на передовій, військові злочини Росії проти мирних українців та пошкодження інфраструктури.

«Я ціную всю підтримку, яку надає Туреччина, включаючи політичну та дипломатичну», - написав Резніков у Twitter.

Раніше ми повідомляли, що Ердоган заявив про готовність до зустрічі та переговорів з Зеленським та путіним.

Напередодні Зеленський обговорив з Ердоганом активізацію діалогу щодо припинення агресії рф.

Нагадаємо, що 29 березня у Стамбулі пройшли переговори між Україною та росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: